måndag 23 december 2013

Dagen före dopparedagen

Veckan som gått har varit rolig men intensiv. När jag för några veckor sedan satt och skrev inbjudningar till festliga tillställningar så tyckte jag att det var en finfin idé.
I torsdagskväll bjussade vi Linda, Jörgen, Olle, Clara, Anna, Magnar, Amadeus och Melody på glögg och pepparkakscheesecake, skumtomtar och polkagrisar. En kväll som bjöd på många skratt, mycket spring i trappan, kurragömma, killevippenlek och gud vet vad...
Kvällen blev sen och barnen somnade helt utmattade. Dagen efter fick jag ett mess från Olles mamma där det stod: "Stor tack för senast, det var verkligen jättemysigt. Gott betyg från barnen också. Det hade varit den bästa kvällen i Olles liv....berättade han innan han somnade"













Nästföljande dag var det dags för hallabaloo igen. Då intog nämligen fem 11-åringar vårt köksbord som alla hade samma mål, nämligen: Att erövra världen.
Oh my god, vilken spelkväll....en rolig kväll men ack så stimmig. Jag och Micke satt i TV-soffan och försökte höra frågorna på "På spåret". Trots koncentration och höjd volym i omgångar så gick det inget vidare. Men ungarna hade roligt och det var ju det som var meningen med kvällen.
Tanken var inte att herr och fru Magnusson förnöjt skulle sitta djupt nedsjunkna i soffan, smutta på glögg och njuta av julefrid precis. Nä, denna afton var tillägnad barnen och då lös julefriden med sin frånvaro på Madvägen.
Istället fylldes huset från golv till tak med sex timmars oavbrutet tjo och tjim, bus och hyss, upptåg, fniss & skratt. Strax före tolvslaget slocknade (äntligen) jullovsfirarna...


















I onsdagskväll var det dags för G-klavens årliga Jul & Luciaavslutning i Heliga Kors kyrka. Mingla var Tomte Röd och Rasmus var Tomte Grå och de sjöng inför fullsatt kyrka:

Här är Tomte Röd
och här är Tomte Grå
Tomte Röd kan vinka
Tomte Grå kan vicka
Tomte Röd han gömmer sig
och Tomte Grå han klämmer sig
Här är Tomte Röd
och här är Tomte Grå
nu är det dags att gå


Som vanligt var julavslutningen i kyrkan både vacker och stämningsfull.

Tack mormor och morfar, farmor och farfar för att ni kom och tittade på vår lilla tomte Röd och vår store storbonde.


















Förutom kalas och nattliga gäster har vi även hunnit med en del andra julbestyr i veckan. Julklappar har slagits in, julsnapsen har kryddats, kolor har kokts, golv har bonats, ljus har stöps och grisen har slaktats.

Nu väntar vi bara på att tomten ska knacka på dörren och ställa frågan om här finns några snälla barn...

1 kommentar:

  1. Mitt i allt julstöket pajar diskmaskinen !!!! Hur kul var det? Snart julafton, disk efter 13 personer.
    På kvällen ringer Ulrika,pratar om ditt o datt så frågar hon om vi har lust att komma till G-klavens julavslutning i kyrkan och jag börja prata om att kanske ev.om ut i fall diskmaskins reparatör skulle komma just den dagen. Det tyckte du var en dålig ursäkt
    så vi körde till Ronneby i ruskvädret. Åh ,vilka duktiga barn så stämningsfullt ja det var värt varenda mil.
    Far och jag tackar

    SvaraRadera