lördag 7 december 2013

Förra helgen, i veckan & denna helgen...

Förra helgen var det fotbollscup i Emmaboda. Micke ställde klockan en timme försent - varpå tränaren ringde och väckte mig och undrade var Micke och Elliot höll hus. I bakgrunden hörde jag hela fotbollslagets ungar tjoa och tjimma och mitt framför näsan i dörröppningen stod en sömndrucken Micke som kliade sig i huvudet, såg förvirrad ut och fattade absolut ingenting. Vad skulle jag svara på tränarens fråga. Det var inte riktigt aktuellt att säga som det var:
"Jo, du förstår, Micke han står här i sovrummet i bara kallingarna och har precis klivit upp ur sängen..."















I torsdagskväll var alla tjejer i klassen hembjudna till Minglas film & pysselkväll. Här pysslades ljuslyktor och pepparkakor som dekorerades med kristyr och strössel. Samtidigt som flickorna koncentrerat pysslade slank både en och annan polkagrisstång och skumtomte ner i magen. Det var mysigt att sitta inne i värmen med massa tända ljus samtidigt stormen Sven ven kusligt utanför fönsterna.

Denna helgen, den 2:a advent, hade vi sedan länge planerat att åka till Göteborg och gå på Lisebergs berömda julmarknad, äta gott & bo på hotell. Men eftersom Sven kom på besök så valde vi att ställa in resan. Mingla blev lite lessen (såklart) men förståndig som hon är torkade hon bort den lilla tåren på kinden och sa:
"det bästa är att det är nästa år igen."
Lilla tösen...så sa hon trots att hon var lessen och inte visste att mormor bara några minuter tidigare lovat att hon & far följer med oss nästa år till "Jul på Liseberg".
Tänk så bra det kan bli när det inte blev som det skulle!
 
Idag har hela familjen varit på JUL-KUL i kvarteret Bergslagskrogen och insupit julstämning, pysslat, lyssnat på skolorkestern och sett Ronnebys luciatåg. Jag har gett Ronneby Julmarknad "icke godkänt" och men ger arrangemanget JUL-KUL mycket väl godkänt. Innan vi åkte hem svängde vi förbi mysigaste caféet i stadá vilket självklart är Café Mandeltårtan.
 
 

1 kommentar:

  1. Hur kunde Micke ställa klockan så fel ? Det var ju mycket bättre som jag gjorde:ringa och väcka er en timme tidigare än avtalat! Var det när vi skulle till Rhodos...eller!!
    Så kul töserna måtte ha haft med allt julpyssel, sånt fick du minsann inte göra,morsan din var ju inte någon pysseltant precis.
    Så var det då Liseberg 1:a advent 2014, Sven kan ju inte ställa till det men väl Anders,.Slaskar,braskar.......
    Till sist säger jag bara---Cafe Mandeltårtan
    TJINGELING o kramelikram 🍰🍰

    SvaraRadera